Jan Brokken bezoekt De Amsterdamse Boekhandel voor een korte lezing en signeert ‘De kampschilders’

Op zaterdag 26 november vertelt Jan Brokken van 11.30 tot 13.00 uur bij De Amsterdamse Boekhandel in Amsterdam over zijn nieuwste boek De kampschilders en zal hij signeren.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Met De kampschilders maakt Jan Brokken, net als in zijn eerdere bestsellers, de grote historische feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch.

‘••••’ – Jeroen van der Kris in NRC

Op bijzondere en trefzekere manier sleurt hij je het kampleven van zijn ouders binnen, als een schilder die met enkele streken een sprekend beeld oproept. – Judith Koelemeijer

‘Een magnifiek boek!’ – Philip Dröge

De kampschilders van Jan Brokken is wat mij betreft een van dé boeken van het najaar.’ – Casper Schaaf van Boekhandel Broekhuis in AD Mezza