Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) De tuinen van Buitenzorg in Theater Stroud in Putten

Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe en Theater Stroud en ter gelegenheid van de Boekenweek 2024 geven Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) op vrijdag 15 maart de concertlezing De tuinen van Buitenzorg in Theater Stroud in Putten.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Jan Brokken leest voor uit De tuinen van Buitenzorg en De kampschilders, Tobias Borsboom speelt zes deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een Javaanse dans van Paul Seelig.

 

Datum: vrijdag 15 maart

aanvang: 20.15 uur, signeren in pauze en na afloop, boekhandel Bruna

plaats: Theater Stroud,

Brinkstraat 91,

3881 BP Putten

entree: 18 euro

kaartverkoop&reserveren: www.theaterstroud.nl