Jan Brokken over De rechtvaardigen in Gent (Be)

Op uitnodiging van Boekhandel Limerick geeft Jan Brokken op donderdag 22 november een lezing over zijn nieuwe boek De rechtvaardigen in Gent. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) in samenspraak met de Joodse rabbinale student Nathan Gutwirth uit Antwerpen een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. In de korte tijd dat hij er de gelegenheid toe had schreef hij duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos dat eindigt tijdens een Joodse bruiloft in Antwerpen. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Jan Brokken signeert na afloop.

Datum: 22 november

aanvang: 19.00 uur

plaats: Boekhandel Limerick

Koningin Elisabethlaan 142

9000 Gent

organisatie&kaartverkoop&reserveren: www.limerick.be

NB gezien de grote belangstelling verwittigt u uw komst even per mail