Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Maassluis

Op uitnodiging van Kunst in de Kamer brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 30 maart hun programma Chopin rond de Evenaar in Maassluis. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilië). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

 

Datum:   30 maart

aanvang: 20.00 uur (programma van 2 x 45 minuten)

plaats:     Maassluis

organisatie&reserveren: besloten kring