Edith Vroon interviewt Jan Brokken over Stedevaart en de verhalen van Jean Rhys in Amsterdam

Een bijzondere avond bij Boekhandel Linaeus in Amsterdam: op woensdag 19 februari interviewt Edith Vroon voor de pauze Jan Brokken over zijn recent verschenen bundel met non-fictieverhalen Stedevaart. En na de pauze over de recent verschenen Verzamelde Verhalen van Jean Rhys, waarbij Jan Brokken het voorwoord schreef. Dit alles in het kader van de Maand van het Korte Verhaal. Bij het gesprek over Jean Rhys schuiven Ingrid Meurs (uitgeverij Orlando) en Lisette Graswinckel (vertaler verhalen Jean Rhys) aan. De verhalen van Jean Rhys spelen in Parijs, Londen, Wenen, op haar geboorte-eiland Dominica en op het Engelse platteland waar zij haar laatste jaren sleet. De verhalen van Jan Brokken spelen in 22 steden, waarbij telkens één kunstenaar centraal staat. Jean Rhys doet het op de fictie manier, Jan Brokken op de non-fictie manier, maar beiden voeren de lezer mee naar het bijzondere in het gewone.

 

Datum: 19 februari

aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

plaats: Boekhandel Linnaeus

Middenweg 29

1098 AB Amsterdam