Jan Brokken presenteert I giusti (De rechtvaardigen) in Milaan

 De presentatie van I giusti in Milaan is helaas geannuleerd. 

 

In het openingsprogramma van het festival I Boreali in Milaan presenteert Jan Brokken op donderdag 27 februari I giusti, de Italiaanse vertaling van de internationale bestseller De rechtvaardigen, Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde. Elena Loewenthal gaat met Jan Brokken in gesprek over de historische aspecten van het boek en de originele literaire non-fictievorm. Elena Loewenthal maakt in Italië snel naam als schrijver van romans met een historische inslag. Haar inspirator is de schrijver van Anime baltiche (Baltische zielen) en Il giardino dei cosacchi (De Kozakkentuin). Elena Loewenthal onderwijst Joodse cultuur en Hebreeuwse literatuur aan de filosofische afdeling van de Vita e Salute San Raffaele universiteit in Milaan. I giusti verschijnt op 17 februari in de vertaling van Claudia Cozzi bij uitgeverij Iperborea.

Datum: 27 februari

aanvang: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur)

signeren: 19.30 uur

plaats: Teatro Franco Parenti

Via Pia Lombardo 14

20135 Milano

reserveren: festival@iperborea.com entree vrij