Jan Brokken in de Koppelkerk in Bredevoort

Op vrijdag 18 februari is Jan Brokken te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. De neerlandicus Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek over de plekken waar Brokken woonde, de boeken die hij daar schreef en de betekenis van muziek in zijn leven. Van zijn jeugd in Rhoon (Mijn kleine waanzin, De vergelding) naar het Amsterdam van de jaren ’70 en ’80 en zijn bijzondere vriendschap met pianist Youri Egorov (In het huis van de dichter) naar het Caribisch gebied (De droevige kampioen, recent verfilmd en door de VPRO uitgezonden). En natuurlijk ook zijn jongste boek De tuinen van Buitenzorg, waarin hij op zoek gaat naar het Indië van zijn moeder.

Van het gesprek wordt een video-opname gemaakt die rechtstreeks wordt uitgezonden.

  • ‘Brokken blijft de onbetwistbare meester van de verhalende non-fictie.’ – De Standaard
  • ‘Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.’ – BN De Stem

 

datum: 18 februari

tijd: 20.00 – 22.00 uur

plaats: Koppelkerk,

Koppelstraat 35,

7126 AG Bredevoort

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.koppelkerk.nl

kaartverkoop in de boekhandel of tel. 015-2121510