Jan Brokken (tekst) & Clara Biermasz (piano), ‘De Poolse ambassadeur’ op de Poolse ambassade in Den Haag

Op dinsdag 22 maart geven Jan Brokken (tekst) en Clara Biermasz (piano) de concertlezing De Poolse ambassadeur op de ambassade van Polen in Den Haag. Een wel heel toepasselijke plaats voor dit programma, op een moment dat opnieuw een enorme vluchtelingenstroom op gang is gekomen. Misschien kunnen we leren van deze geschiedenis. De Poolse ambassadeur in Tokio, graaf Tadeusz Romer, verbond zijn leven en dat van zijn gezin aan het lot van duizenden Pools-Joodse vluchtelingen die in 1941 met een visum voor Curaçao, verstrekt door de Nederlandse consul in Kaunas, Jan Zwartendijk, Europa verlaten hadden en in Japan neerstreken. Het bloedstollende verhaal van de Poolse ambassadeur is een van de geschiedenissen uit Jan Brokkens meesterlijke De rechtvaardigen, waarvan onlangs de Engelse vertaling verscheen: The Just.

Jan Brokken haalt Tadeusz Romer voor het voetlicht en Clara Biermasz speelt acht werken van zijn lievelingscomponist Frédéric Chopin. Het wordt het vierde optreden van Jan Brokken met de internationaal vermaarde pianiste Clara Biermasz die alom geroemd wordt vanwege haar Chopin vertolkingen. Later dit jaar zullen zij in Wenen en Boedapest optreden.

Datum: dinsdag 22 maart
Aanvang: 19.00 uur
Entree: besloten voorstelling, alleen op uitnodiging
Duur: 2 x 45 minuten, signeren in de pauze
Voertaal: Nederlands