Eenmalige midprice-editie ‘De tuinen van Buitenzorg’ met preview van het nog niet verschenen boek ‘De kampschilders’

In het kader van het Boekenweekthema ‘De eerste liefde’ ligt vanaf nu de eenmalige midprice-editie van het boek De tuinen van Buitenzorg van Jan Brokken in de winkels, waar inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht zijn.

Over De tuinen van Buitenzorg:

Jong, dolverliefd en avontuurlijk waren ze, de ouders van Jan Brokken, toen ze in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden. De 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han waren elkaars eerste liefde. Op Java en later Makassar was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging. Maar het uitbreken van de oorlog verwoestte de idylle. In 1947 moesten ze terugkeren naar Nederland. Brokken baseert zich op Olga’s brieven en verweeft haar verhaal op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis.

In deze speciale editie van De tuinen van Buitenzorg zijn eenmalig drie hoofdstukken opgenomen uit De kampschilders, het nieuwe boek van Jan Brokken dat in oktober 2022 zal verschijnen.

Over De kampschilders:

De kunsten bloeiden in het midden van de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet en Willem en Maria Hofker. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en beide Hofkers kwamen in een jappenkamp terecht. Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun verhalen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar, en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.