Jan Brokken brengt ‘De Rechtvaardigen’ onder begeleiding van Cappella Amsterdam

In De Rechtvaardigen, gebaseerd op het gelijknamige boek van meesterverteller Jan Brokken, brengt Cappella Amsterdam het onbekende, meeslepende verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk. Hij zette zijn leven op het spel voor de vrijheid van anderen. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef hij in Kaunas (Litouwen) visa uit aan duizenden joden. Met dit visum voor Curaçao konden zij via de Trans Siberië Express naar Japan en zo de Holocaust ontvluchten.

In onze tijd staan de kranten nog altijd vol van nieuws over vluchtelingenstromen, meestal van buiten Europa. Maar met de dramatische oorlog in Oekraïne is plotseling een nieuwe brandhaard ontstaan binnen Europa, met talloze nieuwe vluchtelingen tot gevolg. In dit doorlopende concert horen we hoe de goede daden van één mens duizenden mensenlevens kunnen redden. Jan Brokken zelf leest het verhaal, begeleid door koor en saxofoonkwartet.

Dit stuk wordt zeven keer voorgedragen. Deze voordrachten vindt u in de agenda.

Klik hier voor meer informatie.