Kiepenheuer & Witsch koopt Duitse rechten De vergelding

De gerenommeerde Duitse literaire uitgeverij Kiepenheuer & Witsch heeft de rechten voor de Duitse vertaling van De vergelding gekocht. Uitgeefster Kirstin Gleba liet weten sinds lang niet zo in de ban van een boek te zijn geraakt als van het indrukwekkende, meeslepende, wonderbaarlijk preciese en waarachtige werk De Vergelding. Zij wenst het boek in Duitsland evenveel lezers toe als in Nederland. Jan Brokken slaagt er voor haar in de oorlogstijd van ontzettend dichtbij mee te laten maken. Een baanbrekende studie en een indrukwekkend document van hedendaagse geschiedschrijving. Uitgeverij Kiepenheuer & Witsch maakte eerder van Het diner van Herman Koch een reusachtig succes in Duitsland. Van De vergelding is inmiddels in Nederland de 8ste druk verschenen. Het boek stond acht weken in de top drie van de CPNB Top Zestig en tien weken in de top vijf. In tien weken tijd zijn tegen de 65.000 exemplaren verkocht.