Jan Brokken over ‘De kampschilders’ bij Broese in Utrecht

Op dinsdag 18 oktober 2022 gaat Grietje Braaksma in gesprek met Jan Brokken over zijn nieuwste boek De kampschilders in boekhandel Broese in Utrecht.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

Datum: 18 oktober 2022
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur, interview, vragen uit het publiek
Signeren en borrelen: 21.00 uur
Plaats: Boekhandel Broese
Oudegracht 112-b
3511 AW Utrecht

Toegang: vrij maar wel reserveren graag

Aanmelden: via klantenservice@broese.nl