Concertlezing Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Middelburg

In aansluiting op de Dodenherdenking en in samenwerking met boekhandel De Drukkery brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op vrijdag 4 mei hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Naar aanleiding van zijn boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog vertelt Jan Brokken over het wegmoffelen van afschuwelijke of beschamende oorlogsgebeurtenissen. Hij belicht tevens de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werken verboden waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van Dick Kattenburg, Leo Smit, Marius Flothuis en Nico Richter. Van hen overleefde alleen Marius Flothuis de oorlog; Dick Kattenburg, Leo Smit en Nico Richter werden slachtoffer van de Shoah.

Datum: 4 mei

aanvang: 20.45 uur

programma van een uur, zonder pauze

locatie: Zeeuwse Concertzaal

Verwerijstraat 14

4331 TC Middelburg

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.zeeuwseconcertzaal.nl