Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Oldeberkoop (Fr)

Op uitnodiging van de Stichting Kunstwerf brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 15 april hun programma Chopin rond de Evenaar in theatercafé Le Brocope in Oldeberkoop. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilië). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

 

Datum: 15 april

aanvang: 15.00 uur

plaats: Theatercafé Le Brocope

Oosterwoldseweg 5

8421 PA Oldeberkoop

organisatie&reserveren: www.kunstwerf.com