Jan Brokken over zijn gehele reisoeuvre bij het afscheid van de literaire reisboekhandel Evenaar in Amsterdam

Tweeëndertig jaar geleden opende Jan Brokken de literaire reisboekhandel Evenaar aan de Singel in Amsterdam. Hij had toen zojuist De regenvogel gepubliceerd, het derde van zijn Afrika-boeken, en stond aan het begin van zijn literaire loopbaan. Nu, aan de vooravond van de sluiting van Evenaar, gaan de oprichters Marre van Dantzig en Maria Bastiaens, met Jan Brokken in gesprek over zijn gehele reisoeuvre. Of zoals ze het zelf uitdrukken: “De boeken die wij jaren achtereen verkocht hebben en die voor onze winkel zo belangrijk zijn geweest.” Te weten: Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Baltische zielen, Stedevaart, De gloed van Sint-Petersburg, Zeedrift, Het eiland van Jean Rhys, De tuinen van Buitenzorg, De regenvogel, Zoals Frankrijk was, De Kozakkentuin, Jungle Rudy. En de jongste: De kampschilders. Op dinsdag 29 november in de kerkzaal van de recht tegenover de boekhandel gelegen Dominicuskerk. Om in stijl de 33 jaar af te sluiten waarin Evenaar een prominente rol speelde in de ontwikkeling van de literaire reisliteratuur. De boekhandel sluit in maart 2023 haar deuren. Helaas. Maar laat het afscheid het begin zijn van een mooie herinnering.

Datum: dinsdag 29 november
Aanvang: 20.00 uur
Signeren: in de pauze en na afloop
Plaats: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

Reserveren&aanmelden: www.evenaar.net
of tel 020 6246289