Jan Brokken over De kampschilders in Vlaardingen

Op uitnodiging van De Windwijzer en boekhandel Het Keizerrijk in Maassluis geeft Jan Brokken op woensdag 22 februari een  lezing over zijn nieuwste boek De kampschilders in cultureel centrum De Windwijzer in Vlaardingen.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.  Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

 

Datum: 22 februari

aanvang: 20.00 uur

signeren: in de pauze en na afloop

plaats: Cultureel Centrum De Windwijzer,

Schiedamseweg 95,

3134 BD Vlaardingen

reserveren&kaartverkoop: aanmelden@dewindwijzer.nl

of www.hetkeizerrijk.nl