25-jarig bestaan boekhandel Jansen & de Feijter in Velp Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) GEANNULEERD

De concertlezing De tuinen van Buitenzorg zal in het najaar op een andere locatie plaatsvinden.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp geven Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) de aangrijpende concertlezing De tuinen van Buitenzorg op woensdag 10 mei in de Grote Kerk in Velp.  

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 23 die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek, Jan Brokken leest er passages uit voor, Tobias Borsboom speelt zes deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een Javaanse dans van Paul Seelig.

 

 

Datum: 10 mei

aanvang: 20.00 uur, boekverkoop en signeren in de pauze

plaats: Grote Kerk,

Kerkstraat 32,

6883 HT Velp

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.eenpassievoorboeken.nl

of in boekhandel Jansen & de Feijter