Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) De tuinen van Buitenzorg in Kumpulan Bronbeek

Op uitnodiging van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp geven Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) de aangrijpende concertlezing De tuinen van Buitenzorg op zondagmiddag 7 april in restaurant Kumpulan in Bronbeek bij Arnhem. Na afloop kan een rijsttafel genuttigd worden.   

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 23 die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Javanen, Makassaren, Boeginezen, Toradja’s en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Het vervolg schreef Brokken in De kampschilders: in de kampen van zijn ouders houden kunstschilders de hoop levend. De doorwerking van het Indische verleden in een Hollands gezin beschreef Brokken in Mijn kleine waanzin. Met verhalen brengt Jan Brokken zijn Indië-trilogie tot leven. Tobias Borsboom speelt zes schitterend deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een briljante Javaanse dans van Paul Seelig, een van de grootste Indische componisten.

 

 

Datum: 7 april

aanvang: 15.00 tot 17.00 uur, vervolgens rijsttafel

plaats: Kumpulan Bronbeek,

Velperweg 147,

6824 MB Arnhem

organisatie&reserveren&kaartverkoop: info@eenpassievoorboeken.nl

of in boekhandel Jansen & de Feijter