De lezingen van Jan Brokken

“Jan Brokken heeft de gave van het woord. Zijn lezing overDe vergelding zat weer uitstekend in elkaar. Hij doceert niet, maar vertelt en communiceert als het ware met de emoties van zijn personages en van de toehoorders. Stel je voor: een uur lang (echt waar, een uur!) houdt hij een zaal vol mensen op het puntje van hun stoel. Waarom dit boek? En dan begint hij het verhaal achter dit boek aan ons uit te leggen, een soort ‘making of’. Jan’s vader was dominee en zoals vaak bij veel domineeskinderen, die caberetier, verteller of schrijver werden, merk en voel je dat ze zijn opgegroeid met het Woord. In taal liet hij ons huiveren, beschaamd zijn, verbaasd en ontroerd.” Marlies Souren hoorde Jan Brokken op 12 april 2013 in Utrecht en schreef over de avond opwww.sourenpoems.nl Tot 7 juni geeft Jan Brokken nog overal in het land lezingen. Zie agenda.