De Kozakkentuin ligt op 23 oktober in de boekhandel

Op vrijdag 23 oktober verschijnt Jan Brokkens nieuwe boek De Kozakkentuin, het meeslepende relaas van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de naar Siberië verbannen schrijver Fjodor Dostojevski. Het op uniek historisch materiaal gebaseerde boek laat zich lezen als een Russische roman. Uitgeverij AtlasContact maakte een speciale uitgave van de ongecorrigeerde proef en stuurde die naar alle boekhandelaren in Nederland. ‘Wederom een briljant boek,’ reageerde Hans van de Sande van Boekhandel Van de Sande in Terneuzen. ‘Echt zeldzaam mooi.’ José Ferdinandus van Boekhandel Het Leesteken inPurmerend was het daar van harte mee eens. ‘Wat een prachtig verhaal over vriendschap, vrouwen en Russische geschiedenis. Wat een ongelooflijk spannend begin. Wat een inlevingsvermogen. Kortom, wat een schitterend boek. Het is de hoofdpersonen Dostojevski en Von Wrangel (Baltische zielen !!!) meer dan waardig. Chapeau Jan Brokken.’