Een hommage aan Youri Egorov in Franeker

Op uitnodiging van de Orde van den Prince afdeling Friesland brengenJan Brokken en pianist Marcel Worms hun legendarische muziek- en tekstprogramma Een hommage aan Youri Egorov op zaterdagmiddag 5 november 2016 in Franeker. Marcel Worms, de enige Nederlandse leerling van de Russische meesterpianist Youri Egorov, speelt stukken van Bach enMendelssohn die hij met Egorov heeft ingestudeerd, en werken vanDebussy, Prokofjev, Brahms, Ravel, Skrjabin en Schubert die een belangrijke rol spelen in het boek dat Jan Brokken over zijn vriendschap met Youri Egorov schreef: In het huis van de dichter. Jan Brokken vertelt passages uit het boek.

organisatie&reserveren: alleen voor leden van de Orde van den Prince.

Maar: Jan Brokken en Marcel Worms geven de volgende middag, op zondag 6 november, nogmaals de concertlezing Een hommage aan Youri Egorovin ’t Coopmanshûs in Franeker, en dit programma is wel toegankelijk voor het publiek. Zie agenda.