Concertlezing over De Kozakkentuin in Deventer Schouwburg

Op uitnodiging van Boekhandel Praamstra en ter gelegenheid van de Boekenweek 2016 geeft Jan Brokken op maandag 14 maart een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in Kleine Zaal van deDeventer Schouwburg. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw.

Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Vanwege de Boekenweek een bijzonder programma want Marcel Worms (piano) zorgt voor de muzikale omlijsting en voert werken van Tsjaikovski, Moessorski, Skrjabin en Rachmaninov uit.

 

 

Datum: 14 maart
aanvang: 20.00 uur
plaats: Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2
Deventer

organisatie&reserveren: www.boekhandelpraamstra.nl
www.deventerboekenzeek.nl  en www.deventerschouwburg.nl