Literair diner met Jan Brokken in Het Kasteel van Rhoon

Literair diner met Jan Brokken in Het Kasteel van Rhoon

Op uitnodiging van de Rotaryclub Rhoon-Barendrecht geeft Jan Brokken op dinsdagavond 1 maart een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin tijdens een Literair Diner in Het Kasteel van Rhoon. Een bekende plek voor hem: het Kasteel van Rhoon vormt het decor van zowel zijn autobiografische roman Mijn kleine waanzin als van zijn oorlogsboek De vergelding. Maar thema van deze avond zal zijn jongste boek zijn. De Kozakkentuin vertelt op aangrijpende wijze over de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de veroordeelde en verbannen schrijver Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw. Gecompliceerder kon niet halverwege de 19e eeuw. Een boek over liefde en vriendschap, dat tegelijkertijd een verhelderende blik werpt op Rusland en de rol van de Russische literatuur. Na afloop zal Jan Brokken signeren.

Datum:    1 maart
aanvang: 19.00 uur
19.30 aanvang diner
plaats:     Het Kasteel van Rhoon
Dorpsdijk 63
3161 KD Rhoon
entree: 45,- euro p.p. (diner en wijn inbegrepen)
organisatie&reserveren: voor leden van de Rotaryclub Rhoon-Barendrecht
en voor belangstellenden.
Kaarten te koop bij Boek&Leeswinkel
Het Witte Huys, Rhoon
www.boekenleeswinkelhetwittehuys.nl