Jan Brokken over De Kozakkentuin in Haaksbergen

Op uitnodiging van de bibliotheek van Haaksbergen en in het kader van de Boekenweek 2017 geeft Jan Brokken op dinsdag 28 maart een lezing over zijn non-fictieboek De Kozakkentuin in het Kulturhus Haaksbergen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw.

Datum: 28 maart
aanvang: 20.00 uur
plaats: Kulturhus Haaksbergen
Bouwmeester 8
7481 LP Haaksbergen
organisatie&reserveren: www.kulturhushaaksbergen.nl