Concertlezing De weg naar de vrijheid i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Eindhoven

Op uitnodiging van Stratumseind Klassiek geeft Jan Brokken op zondagmiddag 2 oktober de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in de Oude Rechtbank in Eindhoven. Jan Brokken vertelt episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen en De Kozakkentuin, het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt. Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller met een heel symfonieorkest in zijn stem.” – dagblad BN De Stem  

 

Datum: 2 oktober

Aanvang: 14.00 uur

Plaats: Kazerne, Paradijslaan 8, Eindhoven

Organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.stratumseindklassiek.nl