Presentatie Bagliori a San Pietroburgo in Mantova

 

Op vrijdag 8 september zal in de namiddag de Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg worden gepresenteerd op het Internationale Literatuurfestival van Mantova, een van de grootste literaire manifestaties van Italië. Bagliori a San Pietroburgo, de vierde Italiaanse vertaling van werk van Jan Brokken, verschijnt bij uitgeverij Iperborea en ook ditmaal tekenden Claudia Cozzi en Claudia Di Palermo voor de vertaling. Alleen de plaats van de presentatie is al een bezoek waard: het Palazzo D’Arco met rijk gedecoreerde vertrekken en een indrukwekkende kunstverzameling. Om 18.00 uur interviewt Bruno Gambarotta daar Jan Brokken over De gloed van Sint-Petersburg in relatie met zijn boeken Baltische zielen, De Kozakkentuin en In het huis van de dichter, die in Italie inmiddels zijn uitgegroeid tot bestsellers en cultboeken.

Datum: 8 september

aanvang: 18.00 uur interview, 19.00 uur wijn en signeren

voertaal: Frans plus simultaanvertaling in het Italiaans

plaats: Palazzo D’Arco

Mantova

informatie&reserveren: Bwww.festivaldelletterature.it