Concertlezing De Kozakkentuin op het festival Het betere boek in Gent (Be)

Tijdens het tweedaagse festival Het Betere Boek in Gent staat Rusland centraal. Op uitnodiging van curator Johan de Boose geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdagmiddag 14 oktober de concertlezing De Kozakkentuin in Gent. De locatie zal zijn NEST, de oude Gentse stadsbibliotheek aan de Zuid, of de Minardschouwburg. Precies honderd jaar na de Oktoberrevolutie neemt Jan Brokken De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg als uitgangspunt voor de concertlezing. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. De gloed van Sint-Petersburg is een schitterende wandeling door drie eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, P.I. Tsjaikofski, Sergej Rachmaninov en Alexander Skrjabin.

Datum: 14 oktober

aanvang: 14.00 uur

duur programma: een uur, zonder pauze

plaats: NEST of Minardschouwburg

(afhankelijk van aanmeldingen)

Gent

organisatie&reserveren: www.hetbetereboek.be