Concertlezing De Kozakkentuin in Dalfsen

Op uitnodiging van het Cultureel Café Dalfsen geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op vrijdag 3 november hun concertlezing De Kozakkentuin in de Grote Kerk in Dalfsen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Sergej Rachmaninov en Alexander Skrjabin.

Datum: 3 november

aanvang: 20.00 uur

plaats: Grote Kerk,

Kerkplein 31,

7721 AD Dalfsen

organisatie&reserveren: www.cultuurcafedalfsen.nl