Jan Brokken & Bravura Ensemble in Rotterdam-Kralingen

 

Wie één leven redt, redt een hele wereld

 

Jan Brokken (tekst) en het vijfkoppige Bravura Ensemble (Marina Meerson, viool; Katja Dirven-Didychenko, cello; Mikhail Zemtsov, altviool; Slava Poprugin, piano; Misha Furman, viool) brengen op vrijdagavond 25 januari hun adembenemend tekst- en muziekprogramma Wie één leven redt, redt een hele wereld in de Pro Rege-kerk in Rotterdam-Kralingen. Jan Brokken leest twee verhalen voor uit zijn boek De rechtvaardigen, één over de redder, consul Jan Zwartendijk, en één over geredden, Leo en Bella Adler. Het Bravura Ensemble, bestaande uit Joodse musici uit Rusland, Oekraïne en Litouwen, spelen werken van o.a. Max Bruch, Ernest Bloch, Balys Dvarionas en Dmitri Sjostakovitsj. Een unieke avond op een unieke plaats: Jan Zwartendijk woonde in de laatste periode uit zijn leven aan de Oranjelaan in Rotterdam-Kralingen, vlak bij de Pro Rege-kerk. Een unieke avond ook omdat Jan Brokken nooit eerder met zo’n groot muziekensemble een concertlezing gaf.

 

datum: 25 januari

aanvang: 20.00 uur

duur: 2 x 50 minuten

plaats: Pro Rege kerk

Oudedijk 113

3062 AD Rotterdam

informatie&reserveren: kaarten@muzikc.nl

 

N.B. Gezien de grote belangstelling voor dit programma tijdig reserveren. Boekhandel Amesz is aanwezig. In de pauze en na afloop zal Jan Brokken signeren.