Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom – Mata Hari en de Muzen in Abcoude

Op zondagmiddag 10 maart geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen in Abcoude. Afgelopen najaar verscheen de volledige bijgewerkte en herziene heruitgave van Jan Brokken’s allereerste boek, Mata Hari, de ware en de legende. Inmiddels is de 5e druk van dat boek verschenen. Nog altijd is het Friese meisje Greetje Zelle, dat als oosterse naaktdanseres een van de grootste sterren van de Parijse Belle Epoque werd, een legende. Ministers, hoge militairen en componisten (Debussy, Puccini, Massenet) bracht zij in verrukking. Met als thema Mata Hari’s prestaties als danseres stelde Jan Brokken met Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen dankzij muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet.

 

 Datum: 10 maart

aanvang: 15.00 uur

duur van het programma: 2 x 45 minuten

boekverkoop en signeren: in de pauze en na afloop

plaats: Dorpskerk Abcoude,  Kerkplein 45,  1391 GJ Abcoude

organisatie: www.abcoudeconcerten.nl

reserveren: €15 vanaf 2 weken voor het concertlezing:

Stomerij Van Rooijen, Hoogstraat 38A, Abcoude