Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom, Mata Hari en de Muzen op openluchtfestival Wonderfeel in ’s Graveland

Op zondagmorgen 22 juli geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen op het roemruchte openluchtfestival Wonderfeel in ’s Graveland, dicht bij Hilversum. Afgelopen najaar verscheen de volledige bijgewerkte en herziene heruitgave van Jan Brokken’s allereerste boek, Mata Hari, de ware en de legende. Inmiddels is de 5e druk van dat boek verschenen. Nog altijd is het Friese meisje Greetje Zelle, dat als oosterse naaktdanseres een van de grootste sterren van de Parijse Belle Epoque werd, een legende. Ministers, hoge militairen en componisten (Debussy, Puccini, Massenet) bracht zij in verrukking. Met als thema Mata Hari’s prestaties als danseres stelde Jan Brokken met Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen dankzij muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet.

 

Datum: 22 juli

Aanvang: 11:30 uur

Duur van het programma: 80 minuten

Boekverkoop en signeren: in de pauze en na afloop

Plaats: Buitenplaats Schaep en Burgh

Noordereinde 60

’s Graveland

organisatie&reserveren: www.wonderfeel.nl

N.B. Gezien de grote belangstelling is tijdig reserveren gewenst. Er zijn dagkaarten of kaarten voor het driedaagse festival.