Presentatie Italiaanse Jungle Rudy op het Festival della mente, Sarzana (La Spezia), Italië

Op vrijdag 31 augustus presenteert uitgeverij Iperborea op het Festival della mente/Festival of the Mind in Sarzana (La Spezia, Ligurië) de Italiaanse vertaling van Jungle Rudy. Journalist Massimo Cirri (Rai 2) interviewt Jan Brokken over de ontstaansgeschiedenis van wat misschien wel zijn beste boek is. De eerste druk van Jungle Rudy verscheen in 1999 bij uitgeverij Atlas en riep direct enthousiaste reacties op. Maar er moest toch eerst een Engelse vertaling komen voor het boek echt serieus genomen werd. ‘Een meesterwerk van verhalende non-fictie,’ oordeelde The New York Times. Het duurde vervolgens weer enige jaren voor er werkelijk belangstelling kwam voor het levensverhaal van de Haagse bankierszoon Rudy Truffino die als avonturier de Venezolaanse regenwouden binnentrok en zijn leven eindigde als overtuigd natuurbeschermer. Er verscheen een herdruk, en nog één, dankzij Renate Dorrestein: ‘Wat een meesterlijk boek is Jungle Rudy. Zoiets kom je in onze letteren nou zelden of nooit tegen – maar wat een heerlijk genre. Ik heb het werkelijk in één adem uitgelezen.’ Wat uitgever Cristina Gerosa van Iperborea het meest aan Jungle Rudy bevalt, is de ongeëvenaarde verteltrant. ‘Je leest niet over Truffino maar je leeft met hem mee. Je verandert, net als hij, je gaat anders naar de dingen kijken. Voor ik verder ga met het uitgeven van het recente werk van Brokken, wil ik eerst dit boek onder de aandacht van het Italiaanse publiek brengen.’

 

 

 

Datum: 31 augustus

aanvang: 19.00 uur

adres: Festival della mente

Sarzana (La Spezia), Italia

informatie&kaartverkoop&reserveren: www.festivaldelamente.it