Jan Brokken aan de vooravond van Barcolana Regatta in Triëst (It)

 

Alessandro Mezzena Lona, kenner en bewonderaar van het werk van Jan Brokken, interviewt de schrijver van Anime Baltiche, Il Giardino dei Cosaccchi, Bagliori a San Pietroburgo en Jungle Rudy op vrijdag 4 oktober tijdens het Barcolana Festival in Triëst (It). De Barcolana is een historische internationale regatta die elk jaar plaatsvindt op de tweede zondag van oktober in de Golf van Triëst en waaraan in 2018 het ongelooflijke aantal van 2689 zeilboten deelnamen. De regatta wordt georganiseerd door de Sailing Club of Barcola and Griggano, twee deelgemeentes van Triëst. Voorafgaand aan het evenement, dat dit jaar op 13 oktober plaatsvindt, vinden in Triëst tal van culturele manifestaties plaats. Voor Allessandro Mezzena Lona is Jan Brokken misschien wel de grootste reizende schrijver van dit moment met een grote liefde voor de zee in het algemeen en de Oostzee in het bijzonder. Hij zal de schrijver daarover interviewen, maar zeker ook over het recent in Italië verschenen Jungle Rudy, dat een Italiaanse krant omschreef als ‘de Lord Jim van de Amazone.’

 

Datum: 4 oktober 2019

aanvang: 19.00 uur

plaats: wordt nader bekend gemaakt/afhankelijk van het weer

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.barcolana.it