Jan Brokken over De rechtvaardigen in OBA Roelof Hartplein

 

Op donderdag 26 september geeft Jan Brokken een lezing over zijn jongste boek De rechtvaardigen in de OBA Roelof Hartplein in Amsterdam. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Een boek dat tot Kamervragen leidde en tot een excuus van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan de familie Zwartendijk.

Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Boekverkoop. Jan Brokken zal na afloop signeren.

 

Datum: 26 september

aanvang: 19.00 uur

duur: tot 20.30 uur

plaats: OBA Roelof Hartplein

Roelof Hartplein 430

1071 TT Amsterdam

organisatie&kaartverkoop&reserveren: www.oba.nl