Jan Brokken te gast bij Klara Pompidou (Brussel) en Een goedemorgen met… (Radio 4, Hilversum). Geweldige verhalen, schitterende muziek.

Op woensdag 12 februari is Jan Brokken te gast in het cultuurprogramma van de VRT, Klara Pompidou, in Brussel. Nicky Aerts interviewt hem over zijn jongste boek Stedevaart, dat tien dagen na verschijnen al herdrukt moet worden. Een gesprek over de wisselwerking tussen steden en schilders, componisten, architecten. Van 17.00 tot 18.00 uur, ook te beluisteren via het web www.klara.be

Op zaterdagmorgen 15 februari is Jan Brokken van 10.00 tot 12.00 uur te gast in het programma van Radio 4 Een goedemorgen met… Hij gaat dan vertellen over zijn favoriete muziek, en doet dat aan de hand van de componisten die hij in Stedevaart beschrijft. Met nog een verrassing: een onbekende opname van Youri Egorov, de hoofdpersoon uit In het huis van de dichter. Het wordt ongetwijfeld een zeer bijzondere uitzending, vol verhalen en aangrijpende muziek. De rode draad van het programma wordt ‘bezieling’ – dus: luisteren. Ook dat programma kan trouwens teruggeluisterd worden via www.nporadio4.nl/eengoedemorgenmet