Arjan Peters interviewt Jan Brokken over Stedevaart in Den Haag

Op uitnodiging van Boekhandel Paagman interviewt Arjan Peters (De Volkskrant) op dinsdag 3 maart Jan Brokken over zijn jongste boek Stedevaart in Den Haag bij Boekhandel Paagman, vestiging Frederik Hendriklaan. In Stedevaart beschrijft Jan Brokken 22 steden aan de hand van 22 kunstenaars. De stad van Morandi (Bologna), Het huis van Čiurlionis (Vilnius), De dood van Donizetti (Bergamo), De premières van Sjostakovitsj (Sint-Petersburg), Parade van Erik Satie (Parijs), Het pad van filosoof Nishida (Kyoto), Het Otrobanda van Tip Marugg (Willemstad), Boekbinder Olbi en Bellini (Venetië), Het gat van Frank Gehry (Bilbao), De haai van Calatrava (Valencia), Het atelier van Joseph Beuys (Düsseldorf) en andere. Op speelse wijze rijgt Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien, zoals hij eerder deed in Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg.

 

Datum: 3 maart

aanvang: 19.00 uur

signeren: vanaf 20.00 uur

plaats: Boekhandel Paagman

Frederik Hendriklaan 217

2582 CB Den Haag