GEANNULEERD: Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano), Eleonore Pameijer (fluit): Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Brielle

Helaas is dit muziekprogramma geannuleerd vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus. Wanneer u al een kaartje heeft gekocht, kunt u contact opnemen met de organisatie: organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.desjoelbrielle.nl

In het kader van 75 jaar bevrijding en op uitnodiging van de Stichting Behoud van Synagoge Brielle brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op zondag 29 maart hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in de De Sjoel in Brielle. Naar aanleiding van zijn boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog vertelt Jan Brokken over het wegmoffelen van afschuwelijke of beschamende oorlogsgebeurtenissen. Hij belicht tevens de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werken verboden waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van Dick Kattenburg, Leo Smit, Marius Flothuis, Rosy Wertheim en Nico Richter. Van hen overleefden alleen Marius Flothuis en Rosy Wertheim de oorlog; Dick Kattenburg, Leo Smit en Nico Richter werden slachtoffer van de Shoah.

 

Datum: 29 maart

aanvang: 14.30 uur

locatie: Sjoel Brielle,

Turfkade 16,

3231 AT Brielle

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.desjoelbrielle.nl