Concertlezing Caribische Smeltkroes in Amsterdam

Een heel bijzondere middag + avond op zaterdag 21 november als opening van de serie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk in Amsterdam. Jan Brokken (verteller), Pamela Smits (cello) en Tobias Borsboom (piano) brengen dan hun programma Caribische Smeltkroes, met een hommage aan de vorig jaar overleden componist en pianist Wim Statius Muller.

Jan Brokken is gevraagd vanwege zijn boek over de Caribische muziek, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin. Pamela Smits bracht haar eerste jaren door op Curaçao, waar haar ouders, beiden pianisten, tien jaar werkzaam waren voor de culturele stichting Sticusa. Tijdens een bezoek van Wim Statius Muller, de Chopin van Curaçao, aan Nederland kreeg Tobias Borsboom de kans om een aantal van zijn werken voor piano met de componist door te nemen, een voor de jonge Tobias onvergetelijke ervaring. Op Curaçao speelde Pamela Smits een recital met Statius Muller in de concertzaal van Avila Beach. Die sfeer van daar zullen Pamela Smits, Tobias Borsboom en Jan Brokken terugbrengen in dit bijzondere concert, met werken van Wim Statius Muller (met onder andere de in opdracht van Jan Brokken geschreven Suite Pikiña), Jacobo Palm, Frédéric Chopin, Astor Piazzola, Darius Milhaud, Maurice Ravel (Habanera), en Art Marshall (Atardi, Curaçaos volksliedje).

 

In verband met corona besmettingsgevaar zullen twee voorstellingen worden gegeven met maximaal 30 bezoekers. Het programma wordt zonder pauze uitgevoerd om 17.00 uur en om 20.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Na afloop van iedere voorstelling boekverkoop.

 

datum: 21 november

aanvang: 17.00 uur (eerste voorstelling) en 20.00 uur (tweede voorstelling).

plaats: Zuiderkerk,

Zuiderkerkhof 72,

1011 WB Amsterdam

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.vriendenconcerten.nl