Katja de Bruin (VPRO-gids) over ‘De tuinen van Buitenzorg’: een rijk boek, dat dankzij Brokkens jaloersmakend elegante stijl weer een feest is voor zijn lezers.

‘In De tuinen van Buitenzorg neemt Jan Brokken ons mee naar het avontuurlijke tropische leven dat Han en Olga leidden voordat ze zijn ouders werden. Zoals we dat van hem gewend zijn, slaat hij ook nu weer allerlei zijpaden in, om na een petite histoire over de Joods-Litouwse componist Godowsky, de musicoloog Paul Seelig of de briljante taalgeleerde professor Cense, weer terug te keren naar Olga. Want tussen al die interessante uitstapjes blijft zij het middelpunt van dit rijke boek, dat dankzij Brokkens jaloersmakend elegante stijl weer een feest is voor zijn lezers. (….) Tante Nora gaf Olga’s brieven indertijd aan neef Jan, omdat hij volgens haar nog altijd op zoek was naar zijn moeder. ‘En je hebt nog altijd niet ontdekt wie ze eigenlijk was.’ We mogen tante Nora dankbaar zijn, want dankzij haar weten wij het nu ook.’ – Katja de Bruin – VPRO-gids 

De tuinen van Buitenzorg is te bestellen via uw (lokale)boekhandel