Videodebat over ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Indisch Boekencafé

Op uitnodiging van het Indisch Boekencafé en het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag gaat Remco Raben op zaterdag 13 maart in gesprek met Jan Brokken over zijn jongste boek, De tuinen van Buitenzorg. Vanaf 16.00 uur, via Zoom. Na de introductie en het vraaggesprek kan het publiek vragen stellen via Facebook.

Als Jan Brokken op de radio het muziekstuk De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, naar een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek over de fascinatie voor andere culturen.

Datum: 13 maart

Tijd: 16.00 tot 17.00 uur

Plaats: Jan Brokken geeft het videovraaggesprek vanuit zijn huis

Informatie & videolink: www.indischherinneringscentrum.nl