Kijk terug: digitaal lunchgesprek tussen Eurocommissaris Frans Timmermans en Jan Brokken over ‘De tuinen van Buitenzorg’

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Brussel gingen Eurocommissaris en Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en schrijver Jan Brokken op maandag 14 juni tijdens het lunchuur digitaal in gesprek over dekolonisatie en de manier waarop dit thema nog steeds speelt in Nederland, België en de andere Europese landen. Hoe gaan we hiermee om? Hoe speelt dit thema door in de internationale politiek? Frans Timmermans is een bewonderaar van de boeken van Jan Brokken: ‘Als ik iets in een schrijver waardeer, is het vertelkunst en Jan Brokken heeft daarin niet alleen de zwarte band, maar inmiddels ook de vijfde dan bereikt.’ Omgekeerd bewondert Jan Brokken de brede blik van de Eurocommissaris: ‘Frans Timmermans leest volgens mij nog meer dan Maarten ’t Hart en Bas Heijne tezamen en is een politicus die over grenzen heen kan kijken.’ Uitgangspunt van het gesprek is het recente De tuinen van Buitenzorg, een boek dat aan de eis voldoet die Timmermans aan literatuur stelt: ‘Het persoonlijke moet het universele toegankelijk maken.’ Yanti Danoekoesoemo modereerde het gesprek.

Het gesprek is terug te zien via deze link: https://storycatchers.webinargeek.com/webinar/replay/i2DC7IlZgw0/