Lezing ‘Baltische zielen’ in Utrecht

Op uitnodiging van boekhandel Broese in Utrecht zal Jan Brokken midden in de Boekenweek, op woensdag 13 april, een lezing geven over zijn inmiddels klassiek geworden non-fictieboek Baltische zielen in Utrecht. Klassiek maar door de actuele gebeurtenissen in Oost-Europa actueler dan ooit. In Baltische zielen staan vijftien familieportretten van beroemde of totaal onbekende Esten, Letten en Litouwers. Gezamenlijk geven ze een indringend beeld van de tragische geschiedenis van de Baltische landen. Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang de speelbal van de grote Europese mogendheden en van Rusland. Sinds hun onafhankelijkheid hebben de drie Baltische landen gevreesd wat nu in de Oekraïne gebeurt. Jan Brokken zal tijdens zijn lezing en tijdens de daaropvolgende discussie ook ingaan op enkele verhalen uit Stedevaart, onder andere over de Letse componist Peteris Vasks en over de titanenstrijd van componist Dmitri Sjostakovitsj met de Russische machthebbers.

Datum: 13 april
Aanvang: 19.00 uur
Signeren: na afloop om 20.30 uur
Plaats: Broese Boekverkopers
Oudegracht 112 B,
3511 AW Utrecht

informatie&kaartverkoop&reserveren: www.broese.nl