Jan Brokken op het Arvo Pärt Festival in Amsterdam

Op zondag 27 maart zal Jan Brokken een lezing geven op het Arvo Pärt Festival in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Voorafgaand aan de uitvoering van de magistrale Kanon Pokajanen door het kamerkoor Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, plaatst Jan Brokken de muziek van |Arvo Pärt in het Baltische kader. Wie was Arvo Pärt? Waar kwam hij vandaan en hoe reageerde hij op de gebeurtenissen in zijn geboorteland Estland? Kanon Pokajanen, de kanon der boetedoening, past prachtig in het huidige angstige tijdsgewricht maar wordt zelden integraal uitgevoerd. Cappella Amsterdam nam het werk in 2017 op, de dubbel-cd kreeg een Edison. Nu dus opnieuw in de concertzaal, als sluitstuk van het driedaagse Arvo Pärt Festival. Later dit jaar zal Jan Brokken opnieuw intensief met Cappella Amsterdam samenwerking in het oratorium De rechtvaardigen, dat op 4 mei in première gaat. Nu zal Jan Brokken de luisteraars meenemen naar Rakvere, de plaats waar Arvo Pärt opgroeide, en naar Tallinn, waar hij in 1968 voor het eerst zijn geloof beleed; dit alles naar aanleiding van Jan Brokkens nog altijd immens populaire Baltische zielen, waarvan deze maand de 26ste druk verschijnt.

Datum: 27 maart

Tijd: 18.45 – 19.30 uur

Boekverkoop en signeren: na afloop in de zaal

Plaats: Auditorium of de Grote Zaal,

Muziekgebouw aan het IJ,

Amsterdam

Entree: vrij voor bezoekers van het festival