Jan Brokken over De kampschilders in Goes

Op zaterdagmiddag 13 mei geeft Jan Brokken op uitnodiging van de Bibliotheek Oosterschelde Goes een lezing over zijn nieuwste boek De kampschilders in Goes. Met medewerking van de muziekschool Goes voor de muzikale omlijsting.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.  Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

 

Datum: 13 mei

aanvang: 16.00 uur

boekverkoop en signeren: in de pauze

plaats:  Bibliotheek Goes,

Kolveniershof 106,

4461 Goes

reserveren&kaartverkoop:  www.bibliotheekoosterschelde.nl