Jan Brokken op het 28ste Internationale Boekenfestival Boedapest

Nederland is van 28 september tot en met 1 oktober eregast op het 28ste Internationale Boekenfestival van Boedapest. Een sterke delegatie schrijvers, onder wie Arnon Grunberg, Caroline de Gruyter, Roxane van Iperen, Ilja Leonard Pfeijffer, Abraham de Swaan en Manon Uphoff zullen naar Hongarije afreizen. Ook Jan Brokken zal van de partij zijn. Hij gaat op vrijdag 29 september om 16.00 uur in gesprek met Gábor Zoltán en zijn vertaler Tibor Bérczes over het thema Verzetsstrijders en meelopers, naar aanleiding van A Megtorlás, Egy holland falu élete a német megszállás alatt, de Hongaarse vertaling van De vergelding, een dorp in tijden van oorlog, dat bij uitgeverij Corvina verscheen. Het gesprek vindt plaats in de Nederland Eregast Stand in Gebouw B, in de Szabó Magdazaal, en duurt tot 16.50. De voertaal is Nederlands met simultaanvertaling in het Hongaars.

 

Datum: vrijdag 29 september

tijd: 16.00 – 16.50 uur

plaats: Nederlandse Eregast Stand,

Gebouw B, Szabó Magda Zaal,

Millenáris Park,