Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023

Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre dat bestaat uit literaire non-fictie, reisverslagen, romans, journalistieke reportages en autobiografisch werk. De Academie eert Brokken als een verhalenverteller pur sang en om zijn vermogen om op een bijzonder inspirerende manier belangwekkende verhalen uit te diepen over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Lieve Joris sprak een  laudatio uit en Jan Brokken overhandigde de Jonge Veer aan Charlotte Van den Broeck. Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) speelden op verzoek van Jan Brokken stukken van Dmitir Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel, Paul Seelig en Franz Schubert.