De reactie van een lezer: een walsje

Op Mo’s Blog schreef Monique Casimiri onder de titel Een walsje dit prachtige verhaal: “In december kreeg ik Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin. Geschreven door Jan Brokken. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Wat een magnifiek boek. Ik heb het verschillende collega’s die van muziek houden of zelf musiceren aangeraden. (..) In het kort vertelt het boek de muziekgeschiedenis van Curaçao. Wat mij het meest bij bleef uit het boek is dat componisten een wals cadeau deden als ze iemand een plezier wilden doen. Een traditie die ontstond aan het einde van de 19e eeuw en die de gehele 20ste eeuw zou voortduren. Nu wil het toeval dat mijn vader dit jaar zeventig zou worden. Is geworden inmiddels. Hij heeft zijn hele leven muziek gemaakt en heeft er altijd veel plezier aan beleefd. De gedachte om voor hem een wals te laten componeren was snel gemaakt.”