Twee buitenlandse lezersreacties op In het huis van de dichter

Lucienne Colpaert: “Met een ware passie heb ik uw boek gelezen over Youri Egorov. Na de eerste pagina heeft het mij niet meer losgelaten. Prachtige karaktertekening, innige beschrijving van uw relatie met hem, liefde voor het Russische. Dat deel ik met u. Ik studeerde gedurende een paar jaar de taal, bezwijk nog steevast als ik Russisch hoor praten, ik ben bij vrienden gekend om mijn vodkafeesten. Mijn dochter studeerde Slavische filologie, waarschijnlijk onder een lichte dwang van moederszijde. Dit boek wil ik aan mijn vriendenkring en daarbuiten suggereren als ‘het te lezen boek wil u nog mijn huis betreden’. Ik dank de Goden, of wie dan ook, om uw talent. En begin nu terplekke aanAfrika, met de atlas op tafel. Bedankt vanuit Dendermonde Belgie van een oma die met dergelijke lectuur het leven dubbel waard vindt. PS U hebt wel een uitermate interessant leven hoor!!!”

Francesco Viespro: “Grazie del bellissimo omaggio a Youri Egorov, che non conoscevo, e adesso sto ascoltando tutti i suoi CD. Hai scritto un bellissimo romanza, una bellissima biografia, una bellissima storia. (..) Senza dimenticare che sei uno scrittore (eccellente, in Italia purtroppo è pubblicato solo questo libro) e un AMICO cario. Thank you, Jan.”