Jan Brokken’s selectie op Youri Egorov, A Portrait

EMI Classics brengt de dubbel-cd Youri Egorov, A Portrait uit, met een door Jan Brokken gemaakte selectie uit de EMI opnames van Youri. Hij concentreerde zich voor deze uitzonderlijk laag geprijsde dubbelcd op vier componisten: Chopin, Schumann, Debussy en Mozart. In het cd-boekje is een bloemlezing opgenomen met teksten uit In het huis van de dichter. Voorts is bij de dubbelcd de tv-documentaire gevoegd die Eline Flipse kort na Youri’s overlijden maakte en waarvoor Jan Brokken de teksten schreef. Voor alle lezers van In het huis van de dichter is dit een unieke CD-DVD. Met deze release wil EMI het herdenkingsjaar 2013 inluiden: op 16 april 2013 is het vijfentwintig jaar geleden dat Youri Egorov overleed. Youri Egorov, A Portrait, is in alle klassieke muziekzaken te krijgen voor de aktieprijs van 19,99 euro.