Hommage aan Youri Egorov

“Indrukwekkend!” reageerde Ivan Borghstijn op het programma Een hommage aan Youri Egorov dat Marcel Worms en Jan Brokken op zondag 4 november in deAmstelkerk in Amsterdam brachten voor 180 diep geroerde luisteraars. Marcel Worms bespeelde de Steinway-vleugel die elf jaar in het huis van Youri Egorov op de Brouwersgracht heeft gestaan. “De klank op de vleugel was ongelooflijk en Marcel steeg boven zichzelf uit!,” aldus Ivan Borghstijn. “Ik moest zelfs een paar keer een traantje laten. Wat een fantastische middag heb ik gehad.” Ook Hanneke Bezem was diep onder de indruk. “Wat hebben jij en Marcel dat prachtig gedaan. Het klopte allemaal, ontroerend! Ik was samen met mijn vader, die even geroerd was.” Hennie Harinck zag zaterdag de advertentie in NRC/H en besloot direct te gaan. ‘Stilletjes zitten genieten. Wat een gewijde omgeving was het, waarin je stem volledig tot zijn recht kwam. Zo knap hoe je de toeschouwers bijna dwingt tot luisteren. Dat in combinatie met de echte vleugel van Youri…zowat hemels.’ Met deze door Young Pianist Foundation en Stadsherstel Amsterdam georganiseerde middag werd een begin gemaakt aan het Egorov Memorial Year. Op 16 april 2012 zal het 25 jaar geleden zijn datYouri Egorov overleed. Enkele impressies van het programma zullen te zien zijn in het tv-portret van Jan Brokken dat de NCRV in de serie Nestverlaters op vrijdag 23 november om 17.05 op Nederland 2 uitzendt.